kookplaatafzuiging in keukens via de kruipruimte
checkmark Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag bezorgd
checkmark Vanaf geen verzendkosten
checkmark Wij leveren alleen B2B
checkmark Bel ons: 0591 37 16 68
menu

kookplaatafzuiging in keukens via de kruipruimte

  • event 27-05-2020
  • schedule 12:00
  • timer 2 minuten

Vaak krijgen we als Tilmar de vraag of we ook een mooie buitenoplossing kunnen bieden voor een afzuiging in de kookplaat.

Afzuiging naar buiten

De afzuiging vanuit de keuken wordt door de vloer, via de kruipruimte naar buiten gebracht. Als buitenoplossing zijn er twee varianten mogelijk, een oplossing in het maaiveld en een oplossing boven het maaiveld.

T175 koekoekDe “T175 koekoek” ventilatievoorziening biedt een oplossing voor in het maaiveld. Door de koekoek aan de buitenzijde van de gevel te plaatsen, met de bovenzijde gelijk aan het maaiveld, kan de doorvoer door de gevel voor ventilatie toe- of afvoer onder maaiveld worden aangebracht. De ventilatiedoorvoer mondt aan de buitenzijde uit in de T175 koekoek.
De T175 koekoek is 43,5 cm diep en stapelbaar, daarmee is het mogelijk om op elke gewenste diepte in ventilatie te voorzien. Bij grotere hoogteverschillen kunnen dus twee of meer bakken op elkaar geplaatst worden, het systeem kan elke diepte aan, mits dit boven het grondwaterniveau blijft. De T175 koekoek is geschikt voor een buis tot Ø160mm. De achterzijde van de koekoek is geheel open en daardoor is een doorvoerbuis op iedere hoogte en onder iedere hoek in de gevel te plaatsen.

T177 Ross ventilatieschachtDe “T177-160 Ross ventilatieschacht” is een oplossing voor zowel toevoer als afvoer van lucht. Het halfronde design spreekt zowel architecten als gebouweigenaren aan.
De kunststof ventilatieschacht, geeft een zeer goede bescherming tegen regenwater doordat de uitmonding zich ruim boven maaiveld bevindt. De lengte van het systeem is flexibel doordat verticale verlengstukken van 450mm lengte beschikbaar zijn, die ook op maat zijn in te korten, hiermee is elke tussenmaat mogelijk. Standaard is bij een complete set één verlengstuk inbegrepen, waardoor de standaard hoogte ca. 1m is. Extra verlengstukken zijn separaat leverbaar. Ook onze T177-160 set dient boven het grondwaterniveau te blijven.
Voor aansluiting op bestaande systemen of ingestorte buizen, die al aan de buitenzijde van de gevel zitten, is een adapter beschikbaar. De donkergrijze adapter past op buizen uitwendig ø160. De adapter moet in plaats van het standaard bochtstuk worden gemonteerd, bij voorkeur onder maaiveld. In deze situatie is dus geen complete set nodig, maar de losse onderdelen; een kap, adapter en eventueel een verlengstuk.

Condens

Waar gekookt wordt ontstaat warme vochtige lucht, zodra deze vermengd wordt met koude lucht ontstaat er condens op het koude oppervlak. Dit zal veelal in de buis onder het maaiveld plaatsvinden. Onze T175 en T177-160 compleet, zijn beide voorzien van een condens afvoer.

Voorkom tocht in de keuken

De afvoer van elke keukenafzuiging is een open verbinding met de buitenlucht. Op momenten dat deze niet gebruikt wordt, bestaat er de mogelijkheid dat er een ongewenste luchtstroming plaatsvindt naar binnen i.p.v. naar buiten. Dit is eenvoudig te voorkomen door in het horizontale leidingwerk onze TSK Terugslagklep (veelal Ø 150mm of Ø 160mm) in te bouwen. 

Website laten maken door Dotsimpel