Vloer- en gevelventilatie
checkmark Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag bezorgd
checkmark Vanaf geen verzendkosten
checkmark Wij leveren alleen B2B
checkmark Bel ons: 0591 37 16 68
menu

Vloer- en gevelventilatie

Voor optimale vloer- en gevelventilatie ben je bij Tilmar aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring zetten wij innovatieve B2B bouwproducten op de markt. Uiteraard kunnen we speciale wensen altijd met je bespreken. Vloer- en gevelventilatie producten van Tilmar bestel je voor eenvoudige verwerking, maximale luchtdoorlaat en langere levensduur van diverse constructies.

Voegroosters worden gebruikt voor spouwventilatie. Deze ventilatieroosters weren vuil en ongedierte, maar verfraaien ook de gevel.

Een gezonde vochtbalans in de kruipruimte is van belang. Ventileer vocht alsmede schadelijke gassen en dampen weg middels onze ventilatiekokers enz....

Vervang kapotte of lelijke gevelroosters voor kruipruimteventilatie; diverse maten, kleuren en materialen leverbaar.

Allerlei combinaties zijn mogelijk voor herstel van kruipruimte ventilatie. Vaak toegepast in combinatie met kruipruimte isolatie.

Een alternatieve ventilatie oplossing voor ventilatie in kruipruimtes, kelders en andere beneden maaiveld gelegen ruimtes.

Koekoek, of wolfskuil; een handige oplossing voor ventilatie beneden maaiveld.

Licht in de kelder met deze helder witte kelderlichtschachten.

Muurbuisjes voor spouwventilatie in gestucte gevels.

Flexibel en universeel toe te passen afdichting voor spleten en kieren. Ongediertewerend en toch ventilerend afdichten. hoge kwaliteit materiaal RVS-...
Vergelijken

Waarom is vloer- en gevelventilatie belangrijk?

Goede ventilatie voorkomt dat slechte gassen, onaangename geurtjes en vocht zich ophopen onder de vloer of in de gevel. Dit kan namelijk overlast en uiteindelijk zelfs schade veroorzaken. Het plaatsen van een ventilatierooster of een andere ventilatie-oplossing kan dus een hoop narigheid besparen. Een paar voorbeelden.

Ventileren van kelder of kruipruimte

Het is belangrijk dat een kelder of kruipruimte goed geventileerd is. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld dat vocht en onaangename geuren door de vloer opstijgen en overlast veroorzaken. Als een kelder of kruipruimte slecht geventileerd wordt, zal er eerder condensvorming optreden. Vocht kan schimmelvorming veroorzaken en makkelijk via de wanden opstijgen en zo voor meer problemen zorgen.

Vaak ontstaat er in kruipruimtes gasvorming afkomstig uit de bodem, bijvoorbeeld Radongas. Zulke gassen kunnen schadelijk zijn, dus het is belangrijk dat de ruimte goed geventileerd is. Denk hierbij ook aan de veiligheid van je personeel bij werkzaamheden in kruipruimtes. Goede ventilatie houdt de kruipruimte of kelder gezond, schoon en veilig.

Oplossingen kelders en kruipruimtes

Voor kelders en kruipruimtes hebben we diverse ventilatieschachten en ventilatiekokers in ons assortiment waarmee het makkelijk is om lucht en vocht af te voeren naar buiten. Om het geheel fraai af te werken, kun je hierbij passende muurroosters bestellen. Daarnaast hebben we verschillende soorten koekoeken, ook wel wolfskuilen genoemd. Hiermee kun je makkelijk kruipruimtes, kelders en andere ruimtes beneden het maaiveld ventileren.

Kookplaatafzuiging

Tegenwoordig zie je in steeds meer keukens kookplaatafzuiging, bijvoorbeeld van fabrikant Bora. Hierbij wordt de kooklucht vanaf het aanrecht via de kruipruimte afgevoerd naar buiten. Het is hierbij belangrijk dat de juiste ventilatie toegepast wordt en natuurlijk de juiste aansluiting. Onze systemen zijn zeer geschikt voor deze downdraft-toepassing.

Gevelventilatie

Ook voor gevels geldt dat het belangrijk is dat lucht en vocht in de muur kan ontsnappen, zodat er bijvoorbeeld geen condensvorming optreedt. Als de muur van de gevel niet genoeg ventilatiepunten heeft, zou de constructie uiteindelijk beschadigd kunnen raken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Oplossingen voor muurventilatie

Tilmar heeft verschillende oplossingen voor goede muurventilatie. Bijvoorbeeld onze spouwmuurventilatieroosters en stootvoegroosters, die in de muur aangebracht kunnen worden. Een andere optie is ons rvs inmetselbakje, een ventilatiebakje dat een mooie ventilatie-oplossing is in een exclusieve gevel. Een mooi bijeffect van onze verschillende ventilatieroosters is dat ze ook ongedierte buiten de muur houden. Ventileren zonder dat er zich dieren in de muur vestigen! Wil je meer mogelijkheden voor muurventilatie? Bekijk dan ons assortiment.

Bestellen bij Tilmar

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. Tilmar maakt het je daarom makkelijk. Je hebt keuze uit ons grote assortiment en je plaatst je bestellingen makkelijk online. Onze prijzen zijn altijd afgestemd op aannemers en installateurs, dus je betaalt nooit te veel. En vanaf €500,- exclusief btw leveren wij je bestelling helemaal gratis op het adres van je keuze. Dat bespaart je een hoop tijd en geld. Bovendien geldt: voor 12.00 uur besteld, is de volgende werkdag bezorgd.

Daarom Tilmar:

  • Groot online aanbod
  • Gratis levering vanaf €500,-
  • Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag bezorgd
Website laten maken door Dotsimpel