Ventilatie
checkmark Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag bezorgd
checkmark Vanaf geen verzendkosten
checkmark Wij leveren alleen B2B
checkmark Bel ons: 0591 37 16 68
menu

Ventilatie

Goede isolatie van panden moet gepaard gaan met goede ventilatie. Anders kunnen diverse gassen en dampen niet weg uit de ruimte, waaronder vocht geproduceerd door bewoners, chemische gassen uit bouwmaterialen, enzovoorts. Hoge vochtigheidsgraad resulteert in hogere stookkosten en slechte luchtkwaliteit leidt tot gezondheidsproblemen. Goed ventileren is dus belangrijk.

De diverse kunststoffen ventilatie roosters van Tilmar zijn geschikt voor de toe- en afvoer van lucht. Verschillende vormen, rechthoekig rond of vierkant. 

Stalen ventilatieroosters van Tilmar; sterk materiaal met goede prijs / kwaliteit verhouding voor allerlei toepassingen.

De aluminum roosters van Tilmar zijn geschikt voor vele situaties; badkamer, keuken, deuren, gevels etc.

Tilmar levert diverse soorten ventilatieroosters, waaronder RVS schoepenroosters en bijvoorbeeld RVS ventilatie rozetten.

Naast onze ventilatieroosters van RVS, kunststof, staal en alu hebben we ook diversen zoals; overdrukroosters, terugslagkleppen en plintroosters.

Dak uitlaten, passieve en actieve elementen, windgedreven ventilatoren en ventilerende dakrand afschermingen.

Realiseer natuurlijke ventilatie met de sleufroosters van Tilmar via het kozijn- of raamhout. Subtiel, niks in het glas, perfecte oplossing.

Muurdoorvoersets van diverse afmetingen, met en zonder geluiddempende werking of met een stille terugklapklep.

Decentraal ventileren is vaak de beste en soms de enige oplossing. Allerlei compacte (woon)ruimtes waar een Aria Pro of Meltem WTW prima past.

Ventilatie

Het creëren van een gezonde leefomgeving is pas mogelijk als je een goed ventilatiesysteem in een pand installeert. Alleen met goede ventilatie kan er binnen in een gebouw een goede doorstroming van lucht gerealiseerd worden. Met onze jarenlange ervaring in ventilatie en ventilatiesystemen hebben wij een selectie aan ventilatiematerialen in ons assortiment waarmee je een uitstekende luchtdoorvoer in elk pand kunt realiseren.

Schone lucht

Schone lucht is cruciaal voor gezonde leefomstandigheden. Naast goede isolatie, is hoogwaardige ventilatie daarom ook onmisbaar. Een goed ventilatiesysteem zorgt voor een stabiele, constante verversing met schone en frisse lucht in een gebouw. Dit zorgt voor een schoon en gezond leefklimaat in binnenruimtes.

Verschillende onderdelen voor een goed ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Bij Tilmar bent u aan het juiste adres voor een compleet ventilatiesysteem. Denk bijvoorbeeld aan ventilatieroosters, muurdoorvoersets, sleufroosters en ventilatieventielen. Deze onderdelen dragen allemaal bij aan frisse lucht in een pand, zonder dat het te koud of te warm wordt. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er altijd een toevoer van frisse lucht open gezet kan worden, zonder dat er een heel raam open hoeft. Daardoor wordt het in een binnenruimte niet snel te warm of te koud, maar is er wel altijd schone lucht.

Goede isolatie en ventilatie

Goede isolatie is belangrijk in elk pand. Dit zorgt ervoor dat het binnen warm is in de winter en koel in de zomer. Bovendien kan er flink op energiekosten worden bespaard in een goed geïsoleerd pand ten opzichte van een niet goed geïsoleerd pand. Naast isolatie is het ook van groot belang om een pand goed te ventileren. Goede ventilatie zorgt namelijk voor een schone luchtdoorvoer. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een gezonde leefomgeving. Een gezond leefklimaat in binnenruimtes, welke dan ook, is cruciaal. We besteden immers zoveel van onze tijd binnen.

Ventilatiesystemen voor het afvoeren van lucht

Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in een gebouw goed afgevoerd wordt. Denk hierbij aan vochtige lucht met geurtjes die vrijkomt bij het koken, maar ook waterdamp vanuit de douche. Dankzij een goed ventilatiesysteem blijft deze lucht niet hangen.

Ventilatiesystemen voor het toevoeren van lucht

Naast dat ventilatieroosters zorgen voor het afvoeren van lucht en damp uit een pand, zorgt een ventilatiesysteem ervoor dat er schone lucht in een pand wordt toegevoerd. Veel ventilatiesystemen kunnen open en dicht gezet worden, zodat er zelf bepaald kan worden wanneer de toevoer van frisse lucht plaatsvindt. Lucht toevoer kan ook gepaard gaan met toevoer van insecten of ander ongedierte. Daarom zijn er diverse opties voor insectenwering en wering van andere kleine dieren mogelijk. Dit zorgt voor een goed, schoon en leefbaar klimaat in een pand.

Ventilatiesystemen voor het voorkomen van vocht

Het installeren van een goed ventilatiesysteem, bijvoorbeeld een ventilatierooster in uw raam of deur, zorgt er ook voor dat u vochtproblemen voorkomt. Door de damp dat voortkomt van koken en douchen af te voeren, blijft de juiste, gezonde luchtvochtigheid in een pand op peil.

Ventilatieproducten bestellen bij Tilmar

Hoogwaardige ventilatiesystemen zijn bij Tilmar eenvoudig te bestellen voor een scherpe prijs, omdat wij ook groothandelsprijzen hanteren voor onze producten. Vanaf €500,- leveren we je bestelling gratis af en wanneer u voor 12.00 uur besteld, leveren we je ventilatiesysteem de volgende dag al bij je af.

Website laten maken door Dotsimpel