• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag bezorgd
  • Vanaf 500,- geen verzendkosten
  • Wij leveren alleen B2B
  • Bel ons:0591 37 16 68
No SVG support
0
€ 0,00

HemelWaterAfvoer

Een goede hemelwaterafvoer vangt eenvoudig overtollig regenwater op en voert het af. In een land als Nederland een toepassing die als onmisbaar kan worden gezien. Door een hemelwaterafvoer te installeren wordt de kans op lekkage kleiner. Het regenwater wordt afgevoerd naar een plek waar het wel mag gaan, zoals grond, een riool of sloot.

TT-HWA Tilmar tijdelijke hemelwater afvoer

Een snelle en goedkope oplossing om de gevel te beschermen tegen wateroverlast tijdens de nieuwbouw of renovatie. Tijdelijke hemelwaterafvoer (ook...

TT-HWA Slangklem

TT-HWA slangklem; hoogkwalitatieve HI-GRIP klem, geschikt voor herhaaldelijk robuust gebruik. Zware verzinkte uitvoering...

Regenwater afvoeren

Een goed hemelwaterafvoer systeem zorgt ervoor dat er bij (hevige) regenval nooit te veel water op een plek blijft liggen, maar geleidelijk wordt afgevoerd naar plekken waar het wel mag gaan. Met een goed hemelwaterafvoer systeem worden lekkages voorkomen.

 

Soorten hemelwaterafvoer systemen


Er bestaan verschillende oplossingen om hemelwater goed af te voeren en op te slaan. Een klassieke oplossing voor regenwateropslag is de regenton. Het hemelwaterafvoer systeem leidt het overtollige regenwater naar de ton. Het hemelwater dat is opgeslagen in de regenton kan vervolgens hergebruikt worden voor het bevochtigen van grond, planten en bloemen.

De opslag van hemelwater kan ook groter aangepakt worden. Een hemelwaterafvoer kan aangesloten worden op een regenwatertank, een grote kunststoffen of betonnen tank, waarin een groot aantal liters hemelwater kan worden opgeslagen.

Als er geen behoefte is om hemelwater op te slaan en te hergebruiken, is er natuurlijk altijd de optie om de hemelwaterafvoer uit te laten komen op een sloot of riool.

Wanneer er consequent te veel hemelwater in de grond blijft zitten, kan drainage een geschikt hemelwaterafvoer systeem zijn om regenwater af te voeren.

 

Tijdelijke hemelwaterafvoer oplossingen

Nu aan het (ver)bouwen en nog niet de hemelwaterafvoer klaar? Geen probleem. Tilmar biedt tijdelijke hemelwaterafvoer toepassingen, waarmee snel een oplossing kan worden geboden om de muren te beschermen tegen regenwater. De TT-HWA hemelwaterafvoer biedt de ideale, goedkope oplossing wanneer er bij een renovatie of nieuwbouwproject snel en tijdelijk water afgevoerd moet worden. Deze hemelwaterafvoer kan eenvoudig worden aangebracht.

De TTH-HWA slang is in twee maten leverbaar. Deze hemelwaterafvoer slang heeft een blauwe kleur en is makkelijk te installeren. Dit systeem kan één tot enkele malen gebruikt worden.

De TT-HWA hemelwaterafvoer slang kan worden gecombineerd met de TT-HWA slangklem. Deze toepassing kan ook één tot enkele malen gebruikt worden.

De tijdelijke hemelwaterafvoer toepassingen bieden in een mum van tijd de oplossing voor overtollig regenwater. Indien u last heeft van hevige regenval tijdens een renovatie of bouwproject, kunt u gebruikmaken van onze tijdelijke hemelwaterafvoer oplossingen. De oplossingen hebben een korte installatietijd, waardoor het regenwater snel afgevoerd kan worden en lekkage kan worden voorkomen.

 

Hemelwaterafvoer bij regenval

Zeker in een land als Nederland is een goed systeem om hemelwater af te voeren onmisbaar. Met name in de herfst, wanneer de regenval over het algemeen het hevigst is, is een goed hemelwaterafvoer systeem van groot belang. Daar komt bij dat in dit seizoen, wanneer de bomen hun bladeren loslaten, deze ook voor verstoppingen hemelwaterafvoer systemen kunnen zorgen. Het is daarom belangrijk om de afvoersystemen regelmatig te controleren en zo nodig te reinigen.

 

Hemelwaterafvoer producten bij Tilmar

Bij Tilmar Bouwspecials kunt u eenvoudig online hemelwaterafvoer producten en toebehoren bestellen. Onze prijzen zijn altijd afgestemd op aannemers en installateurs, waardoor u nooit te veel betaald. Wanneer u een bestelling plaatst boven de €500,- leveren wij uw bestelling helemaal gratis op een locatie naar keuze.